Welkom in de kop van Drenthe!

Wizz Air start met vluchten Eelde - Gdańsk


10 juli 2014 17:18

Wizz Air kondigt vandaag aan haar routenetwerk uit te breiden met een verbinding Gdańsk – Groningen. De nieuwe route wordt 2 keer per week uitgevoerd. De vluchten starten op 28 oktober en zullen het hele jaar door worden aangeboden. Tickets kunnen vanaf heden worden geboekt op www.wizzair.com. Reizigers boeken al een ticket vanaf 19,99 euro (enkele reis, inclusief toeslagen).

Gdańsk, gelegen aan de Oostzee, wordt gezien als het pareltje van Polen. De oude Hanzestad heeft een heel mooi oud centrum met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen en straten. Gdansk heeft tevens prachtige stranden (op Scheveningen-niveau), o.a. Sopot. Deze badplaats is makkelijk bereikbaar met de trein. Daarnaast is er een Berlijns aandoende oude havenwerf met kunstexpo’s en hippe cafés. In een oude atoombunker zit het indrukwekkende Roads to Freedom museum over de grote havenarbeidersopstanden die het begin van de ondergang van de Sovjet-Unie inleidde. Tevens zijn er zijn veel wandel- en fietspaden.

De nieuwe verbinding van Wizz Air is ook een aanwinst voor de grote groep Polen die in Noord Nederland wonen, werken en studeren. De 45.000 Polen in Noord Nederland en de Duitse grensstreek zijn nu nog aangewezen op een lange autorit voor een bezoek aan familie en vrienden. Zij vormen ook een belangrijke doelgroep voor deze verbinding met Gdańsk.

Wizz Air is de grootste low cost carrier van Centraal- en Oost Europa. Wizz Air heeft 18 bases (waaronder Gdańsk) en verzorgt momenteel meer dan 300 routes met een moderne vloot van 52 A 320 toestellen. Diederik Pen, Wizz Air’s Chief Operations Officer: “Wij zijn heel blij dat we vandaag de start vanaf Groningen en Maastricht kunnen aankondigen. Hiermee groeit ons netwerk naar 98 luchthavens in 35 landen. "We weten zeker dat onze Poolse passagiers graag naar Nederland zullen komen en dat Nederlandse reizigers veel van Polen zullen ontdekken".

Welkom in Eelde-Paterswolde! Bekend om de luchthaven Airport Eelde en de bekende bloemenveiling FloraHolland. Eelde-Paterwolde is een reuzegezellig dorp. Beleef het!