Welkom in de kop van Drenthe!

Dubbelzijdig parkeerverbod bij scholen aan Borchsingel in Eelderwolde


8 augustus 2014 12:05

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo hebben op een deel van de Borchsingel bij MFA Borchkwartier in Eelderwolde een dubbelzijdig parkeerverbod ingesteld.

Dat betekent dat men aan beide zijden van de weg niet meer mag parkeren. Het college komt met dit besluit tegemoet aan het verzoek van de schooldirecties en de ouders van de werkgroep Verkeersveiligheid. Het parkeerverbod gaat in zodra de borden zijn geplaatst. Vanaf dat moment gaan de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA´s) van de gemeente hier op toezien én handhaven. Werkgroep Verkeersveiligheid De verkeerssituatie rond het Borchkwartier werd tijdens het in- en uitgaan van de scholen als onveilig ervaren. Daarom is de werkgroep ‘Verkeersveiligheid’ ingesteld. De werkgroep bestond uit de directie en (verkeers)ouders van zowel OBS Ter Borch als van de Menso Alting-school, omwonenden en de gemeente. De doelstelling was het inventariseren en oplossen van de knelpunten in het gebied. Een aantal punten zijn inmiddels (of worden op dit moment nog) door aanpassingen verbeterd of opgelost. Ondanks deze aanpassingen bleef het keren en parkeren bij de MFA regelmatig onveilige situaties veroorzaken. Met het uitvoeren van dit idee van de werkgroep hoopt het college nu aan deze onveilige situatie een eind te maken.

Welkom in Eelde-Paterswolde! Bekend om de luchthaven Airport Eelde en de bekende bloemenveiling FloraHolland. Eelde-Paterwolde is een reuzegezellig dorp. Beleef het!